Monday, April 30, 2012

The Moreno Brothers Sari


Elizabeth Reyesi Moreno vendade sari on kohati üsna klišeelik, kuid kiire, kerge ja mõnus ajaviitekirjandus. Leian, et pole mõtet kirjutada kõigist eraldi, seega teen postituse, kus kirjutan paar lauset iga raamatu kohta ning oma arvamuse sellest. Kokkuvõtteks paneksin sarjale hindeks 2,5-3/5. Midagi uut sarjast otsida ei tasu, kuid meeltlahutavad tegelased (eriti Romero) ja pingelised situatsioonid (mis on küll kohati ekstreemsusteni viidud) panevad lugema küll.


“Forever Mine“. Peategelasteks on Sarah ja Angel. Sarah ema on vangis ja tüdruk peab kolima tädi juurde. Olukorraga kaasnevad ka õpingud uues koolis, kus Sarah kohtub kooli jalgpallimeeskonna staarmängija Angeliga. Kõik läheb hästi, kuid Angel ei tea, et Sarah parim sõber Sydney, kellega tüdruk igapäevaselt räägib ja kelle juurde näitsik uuel semestril kolib, on hoopiski poiss. Mõtteid, mis edasi juhtub? Arvatavasti oskab igaüks 1+1 kokku viia. Hindeks paneksin 2/5.

“Always been mine“. Peategelasteks on Sarah nõbu Valerie ja Angeli vend Alex. Alex on poiss, kellel pole kunagi püsisuhet olnud ja ka Valerie ei otsi seda. Angeli ja Sarah suhte arenedes lõbutsevad nood kaks samal ajal, kuigi kumbki ei tunnista, et nad on üksteisest sisse võetud. Asjad muutuvad tõsisemaks ja Alex astub tõsiselt pange. Uhkus ei luba ju vabandada ja selgitada ka. Aasta pärast lahkuminekut kohtuvad noored taas ja Alex on valmis Valerie’t tagasi võitma ja kuigi nad leiavad tee teineteise juurde, on paar väikest muret: kui Valerie pärast Alexist lahkuminekut oma murtud südant parandada üritas, kohtus ta ühe mehega, kes nüüd naist jälitab ja ähvardab ning kes jälgib naise iga liigutust, lisaks võistleb Alexiga Valerie ülemus, kes ei kavatsegi naljalt alla anda. Teades Moreno vendade kurikuulsat temperamenti tõotab sellest olukorrast pingeline sõit kujuneda. Hinne: 3/5.

“Sweet Sofie“. Peategelasteks on Sofia ja Eric. Eric on üks Angeli kahest parimast sõbrast ja Sofia on Angeli, Alexi ja Sali noorem õde. Sofie on terve oma elu pidanud taluma vendade pidevat järelvalvet ja poisid ei suuda küll tema ilule vastu panna, kuid hoiavad siiski eemale, sest keegi ei taha Moreno vendade (ja Ericu ning Romero) viha alla sattuda. Kui sarja teistes raamatutes võtab armumine kauem aega, siis kolmandas osas algab kõik juba esimestelt lehekülgedelt. Lugeja saab aimu noorte lapsepõlvest ja sellest, kuidas sõprusest ja imetlusest kujuneb armastus. Kuigi Eric on justkui pereliige, ei võta Moreno vennad uudiseid Ericu ja Sofie tunnetest just hea meelega vastu ning kui kõik juba sujub, tulevad noorte teele üha uued ja uued takistused. Hinne: 2,5/5.

“Romero“. Nagu nimigi ütleb, on üheks peategelaseks Romero, tema väljavalituks on aga Isabel. Romero on Angeli teine parim sõber, kes ei ole ülikoolis käinud, on suure suuga, impulsiivne, karismaatiline, keeva verega ja kellel on oma ee.. Detektiivibüroo? Luureagentuur? Isabel see-eest on kooliõpetaja, tark, haritud, korralik, kaunis ja prestiižikast perekonnast pärit. On ilmselge, et Izzy perekond ei kiida heaks tütre suhet Romeroga, kuid kindlasti pole perekond ainsaks takistuseks, noored kaevavad ka ise enda suhtele auku, kuhu hiljem mõnusalt sisse potsatada. Hinne: 2,5/5.

“Making you mine“. Peategelasteks on Morenode kõige vanem vend Sal ja noor kokk-kokteilivalmistaja Grace. Kui teised sarja paarid olid enam-vähem üksteisega sama vanad, siis Grace on Salist mõned aastad noorem. Grace kandideerib Morenode esimesse ja algsesse restorani tööle ning Sal intervjueerib tüdrukut. Kummalegi ei jää just kõige parem maitse suhu, kuid Alex võtab Grace’i tööle ning Sal ja Grace on sunnitud üksteisega aega veetma. Kuid kumbki ei tunnista, et nad ei teeks midagi muud parema meelega, kui veedaks päeva teineteise kõrval, mis sest, et mõlemad on jäärapäised ja pärast esmamuljete vahetamist ei saa nad absoluutselt läbi. Kõik siiski laheneb ja noored armuvad, kuni tuleb hetk, mil Sal keerab suurema käki kokku kui tema vennad, Eric ja Romero kokku. Hinne: 3/5.

Kuna lulgesin kõik raamatud peaaegu et järjest, siis lõpuks tekkis tüdimus küll, kuid ma ei lugenud raamatuid õiges järjekorras. Ehh.. Ajaviitekirjandus. Kerge lugeda kuskil rannas näiteks, kuigi ma pole kindel, kas peale e-raamatute ka paberkandjale trükitud  eksemplare on võimalik soetada. Minu lemmikuteks tegelasteks olid tõenäoliselt  Eric Alex, Valerie, Romero ja Sal. Sydney ka.

Hinne sarjale: 2,5/5.

Lugemisjärjekord:
  1. “Forever Mine“
  2. “Always been mine“
  3. “Sweet Sofie“
  4. “Romero“
  5. “Making You Mine“

No comments:

Post a Comment