Saturday, April 21, 2012

Love Unscripted


Ryan Christensen just wanted to be an actor. Never in his wildest dreams did he ever think that accepting a role in an unknown film would toss his career into overdrive. His new fame has cost him dearly; anonymity is no longer an option. His fans stalk him, the paparazzi hound him, and Hollywood studios all want a piece of him. Despite all of that, Ryan Christensen craves the most basic of human needs - to have love in his heart and privacy in his life.

Taryn Mitchell, the story's protagonist, is a realist. She's been feigning contentment, running the family pub in Seaport, Rhode Island, while quietly nursing her own internal heartaches. Her feet are fairly glued to the ground and she doesn't buy into all the hype that has descended on her tiny, coastal town. In her world, men are safe if they're kept at a distance.

Fate has other plans for these two when their paths cross one sunny afternoon. A group of female fans has attacked him, leaving his shirt torn, his face cut, and Ryan in obvious distress. Bonds between them form from the most dramatic of circumstances while jealousy, insecurity, and the stress of his celebrity life try to tear them apart.

Through all the tabloid lies, secrecy, and pressure, can Taryn's peace and Ryan's high-profile insanity live together in harmony?


„Love unscripted“ on lugu Tarynist ja Ryanist. Taril on oma baar, kuhu Ryan ühel õhtul sisse sajab, kusjuures ta on teadlik, et Ryan on kuulus, kuid pole näinud ühtegi mehe filmi. Ryan, kes on maailmakuulus näitleja ja kelle igapäevaellu kuuluvad kõmupiltnikud ja hullunud fännid, otsib endale varjupaika, mille ta leiabki Tarynis.

Tar on naine, kes üldjuhul seisab kindlalt kahel jalal, mõtleb realistlikult ja ei lase tema elu aina rohkem kajastavatel meediaväljaannetel endale pähe istuda. Ta pakub Ryanile kindlust, rahu ja tuge. Aga, kõik ei tule kergelt: Tarynist tahavad paljud lahti saada, sest mõningate meelest on naine Ryani karjäärile segavaks faktoriks või koguni tema kuulsusele ja särale mustaks häbiplekiks, osa (naissugupoolest) on aga kadedad ja üritavad teda seepärast Ryanist eemale saada, et siis ise Taryni kohale asuda.

Üks asi tundus küll väga naljakas:  ma ei saa aru, kuidas Tar kohe mõistis, et üks fännidest on stalker, kuna ma küll esmapilgul öelda ei oskaks, milline neist hulludest sealt kiljuvast massist halbade kavatsustega on. Jaa, ta oli veidi ekstreemsemate käitumis-, teguviisidega kui teised, aga see pole küll põhjus, miks eeldada, et see tüdruk kohe jälitaja on. See selleks, algus oli siiski üpriski okei, lõpu kohta seda nii palju enam öelda ei saa, kõik pöörati pahupidi ja kohati ei tundunud miski enam realistlik ega usutav.

Mulle väga meeldib lugeda pakse raamatuid, sest mida rohkem lehti, seda rohkem saan nautida head lugu, antud  raamat algas väga mõnusalt ja suhteliselt tempokalt, kuid 1/3 lõpust oleks võinud ka ära jääda või vähemalt oleks võinud midagi originaalsemat välja mõelda. Taryn muutus ka lõpu poole juba täiesti talumatuks. Kuigi, kõrvaltvaatajana on kerge arvustada ja kui lugeja pole olnud olukorras, kus meediaväljaanded kajastavad iga tema pisimat sammu ning mõtlevad välja valesid või tõlgendavad olukordi valesti, siis on vist suhteliselt raske pingele vastu pidada.

Üldjoontes mulle meeldis, aga oleks võinud loo kulgu kas teisiti kujundada või siis lihtsalt vähem kirjutada,  ent kuna autor on enda sõnul indie autor ja tema raamatud peavadki pikemad olema, siis leian, et lugu kaotas lõpu poole oma algse (hea) intensiivsuse ja ei pakkunud edasisel lugemisel enam varasemat naudingut. Hinne kujuneski selliseks seetõttu, et kuigi oleksin nõus 3 panema, siis kuna lõpp väsis ära ja lugu jooksis lõpuks liiva, siis pidin hinnet alandama. Kavatsen siiski varsti ilmuva teise osa läbi lugeda. Esimesed 4 ptk on autori kodulehel ka juba üleval ning väidetavalt on raamat valmis, kuid vajab editimist.

Hinne: 2/5.

Lugemisjärjekord:
  1. “Love Unscripted“
  2. "Love Unrehearsed"

No comments:

Post a Comment